24 Ağustos 2014 Pazar

Badem Yağı Saç Bakımı

Badem yağı ile yapılan saç bakımı her zaman için hem ucuz maliyeti hem de yüksek verimi yüzünden kadınların tercihi olmuştur.  Badem yağı sadece saça değil, kılların bulunduğu cildimizdeki her yere faydalıdır. Örneğin kirpik bakımında badem yağı oldukça etkilidir, kaş bakımı, bıyık bakımı, sakal bakımı da gene badem yağının kullanıldığı alanlardır.

Bu durumdan hareketle badem yağı tüylenme yapar diyebilirmiyiz evet diyebiliriz. Bu yüzden badem yağıyla direkt cildinize bakım yapmayın, yapacaksanız kılların bulunmadığı topuk bölgesine vb. yapabilirsiniz.



Badem Yağının Saça Faydaları ve Kullanımı


Badem yağı saç bakımında oldukça farklı amaçlarla kullanılır, bu amaçları saymak gerekirse, saç uzatma, saç dökülmesi, saç beyazlaması, sedef, seboreik dermatit, boyalı saç bakımı, saç besleyici amaçlarla saç bakımında badem yağından faydalanılır.

Badem Yağının Saça Faydası



Kısaca badem yağının saça faydalarını alıntılayacağız. İşi uzmanına bıraktık badem-yagi.org sitesinden alıntı yaptık.

"Badem yağı saç bakımında oldukça fazla kullanılan bir yağdır. Badem yağı saçların beslenmesinde çok etkilidir. Saç uzatmak için oldukça sık kullanılan badem yağı çeşitli saç bakım kürlerinin vazgeçilmezidir. Saçların boyanması, yanlış işlemler sonucu yanması durumunda yararlanılan badem yağı saçların toparlanması için kullanılabilecek en etkili ve ucuz yollardan birisidir. Ayrıca Badem yağının saç bakımında kullanılırken, bu yağa ilaveten hindistan cevizi yağı ve argan yağı da kullanılabilir." (1)


"Dökülen Saçlar İçin Badem Yağı

Dökülen saçların bakımında, hint yağı, badem yağı, avokado yağı, biberiye yağı karışımı saç derisine uygulanır ve saç köklerini besler.

Boyalı Saçlar İçin Badem Yağı

Boyalı saçların bakımında, hindistan cevizi yağı ile badem yağı karıştırılarak boyalı saçlara bakım uygulanır, böylece boyalı saçlar için badem yağının boyalı saça faydası daha da artar.

Kuru Saçlar İçin Badem Yağı

Kuru saçların bakımında nem oldukça büyük önem taşır, saçlara yoğun nem kazandıracak bir bakım için shea yağı ve kakao yağı karıştırılarak uygulanırsa, kuru saçların ihtiyaç duyduğu nem sağlanmış olur.

Kepekli Saçlar İçin Badem Yağı

Kepekli saçların bakımında badem yağı, çay ağacı yağı, avokado yağı, limon yağı karışımını kullanabilirsiniz. Bu karışımı duştan 15 dakika önce saç derinize uygulayabilirsiniz.

Seboreik Dermatit İçin Badem Yağı Kullanımı

Seboreik dermatit gibi bir probleminiz varsa badem yağı, çay ağacı yağı, tarçın yaprak yağı, lavanta yağı ve macadamia yağını karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu karışım saç derinizi dengeleyecektir. karışımı duştan 15 dakika önce saç derinize uygulayınız.

Sedefli Saç Derisi İçin Badem Yağı Kullanımı

Saç derinizde sedef varsa badem yağı, tesbih ağacı yağı, avokado yağı, jojoba yağı ve e vitamini karıştırarak kullabilirsiniz. Karışımı duştan 15 dakika önce saç derisindeki sedefli bölgeye uygulayınız." (2)

Badem yağı saç bakımında sık kullanılıyor, çünkü fiyatı diğer yağlara göre daha uygun. Bu uygun fiyat avantajından dolayı badem yağı saç bakımında biçilmiş kaftan. Tüketicilerin badem yağına olan memnuniyetlerini gören firmalar, badem yağlı şampuan, badem yağlı saç kremi, badem yağlı saç bakım ürünleri, çıkarmaktadırlar.

Badem yağı saçınızı daha parlak yapar, badem yağıyla yaptığınız bakımlar sonucu saçlarınız hacimli ve parlak olur. Badem yağı saç kırıklarını onarır, badem yağı ile yapılan saç bakımı sonucu boya röfle perma gibi durumlarda hasar gören fön vb. günlük bakımlarda kırılan saçlara badem yağı daha iyi gelir ve badem yağı ipeksi bir görünüm verir saçlarınıza (3)

Badem yağının kirpiklerden kaşlara erkeklerde bıyık ve sakallara ve tabi en önemlisi saçlara faydaları saymakla bitmez. Saç bakım yağlarının bir numarasıdır badem yağı. Bu yüzden saçlarınıza bakım yapacaksanız bu yağı her daim evinizde bulundurun.

Kaynaklar:

1) http://www.badem-yagi.org/2014/08/badem-yag-faydalar.html
2) http://www.badem-yagi.org/2014/08/saca-badem-yag-kullanm.html
3) http://www.med-health.net/Almond-Oil-For-Hair.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder